Стали відомі деталі про корегувальника ударів росіян по Львівщині

4066 0
Чоловіка підозрюють у тому, що він передавав росіянам інформацію про місця розташування ЗСУ, зокрема на Яворівщині.
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ: ПРЕССЛУЖБА СБУ

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ: ПРЕССЛУЖБА СБУ

Правоохоронці підозрюють у державній зраді 72-річного львів’янина. За даними спецслужб, чоловік корегував удари росіян по Яворівському міжнародному військовому полігону, що на Львівщині.

Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі управління СБУ у Львівській області, коригувальником виявився чоловік 1950 року народження, який жив у Львові, колись працював у КДБ. Також він був членом і лідером проросійських громадських структур.

Читайте також: На Львівщині затримали чоловіка, який намагався здати ворогу позиції блокпостів ЗСУ

Правоохоронці встановили, що чоловік передавав ворожій стороні інформацію про місця розташування ЗСУ та їхнє озброєння. Згодом зібрані дані, точні локації з позначками на карті, він надсилав куратору через спеціально прихований чат в Телеграм-каналі. Наразі зраднику повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, що 13 березня цього року росія здійснила авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, що на Яворівщині. Тоді загинуло кілька десятків людей, понад сотня отримали травми.

У ніч на вівторок, 17 травня, російські окупанти вдруге обстріляли об’єкт військової інфраструктури на території Яворівського району. А ще один обстріл був минулого тижня. 25 червня близько 4 ранку росія випустила з Чорного моря 6 ракет по території Львівщини. Дві ракети збили сили ППО, а 4 потрапили по території Яворівського району. За офіційною інформацією внаслідок ракетного удару є четверо постраждалих.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!