У Держбюро розслідувань розповіли подробиці обшуків у львівській податковій

4062 1
За попередніми даними, місячний тіньовий обіг центру незаконного конвертаційного становив понад 500 млн грн.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

У Львівському управлінні фіскальної служби викрили протиправну діяльність конвертаційного центру, що діяв протягом 2018-2019 років. Про це повідомили в прес-службі Держбюро розслідувань.

За попередніми даними, місячний тіньовий обіг центру становив понад 500 млн грн. НАБУ, ДБР та СБУ провели обшуки  окремих службових осіб ГУ Державної фіскальної служби у Львівській області та на об’єктах, які використовували організатори транзитно-конвертаційного центру для акумулювання готівки. Під час обшуків вилучили речові докази.

Читайте також: НАБУ перевірить статки нардепа Богдана Дубневича

В ході досудового розслідування, викрили протиправне виведення у тіньовий сектор безготівкових коштів підприємств реального сектору економіки та державних коштів та конвертацію їх у готівку через організацію незаконного формування податкового кредиту. Ці дії завдали шкоди економічним інтересам держави у особливо великих розмірах. Наразі діяльність центру припинили. 

Попередньо справу кваліфікували відповідно до ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – фіктивне підприємництво та зловживання владою або службовим становищем.

 

6 Травня, 2019 16:50
Роман Пригрілися на тлі патріотів
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!