Держприкордонслужба пояснила, чому збільшилися черги на кордоні з Польщею

1423 0
Впродовж останніх двох діб інтенсивність руху зросла ще на 10%.
Фото умовне

Фото умовне

Упродовж останніх двох діб на кордоні з Польщею на Львівщині фіксують збільшення черг. Інтенсивність руху за цей період зросла на 10%.

Джерело: Західне управління Держприкордонслужби – Західний кордон

В Держприкордон службі пояснили, що різке збільшення черг пов'язане із наближенням різдвяних і новорічних свят. Зокрема, з початком канікул у навчальних закладах збільшились випадки виїзду за кордон організованих груп дітей. У зв’язку з цим фіксують суттєве накопичення пасажирських автобусів в бік Польщі, а найбільше у «Шегинях», «Краківці» та «Раві-Руській».

Читайте також: У пунктах пропуску на Львівщині облаштують пункти для відстою та створять е-чергу на кордоні

«Також є черги по кількасот вантажівок в обох напрямках у пунктах пропуску «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині» та «Ягодин». Через погодні умови на вузьких відрізках дороги, де стоять ваговози, можливий ускладнений проїзд та рух транспорту зустрічними смугами», – йдеться у повідомленні.

Українців просять врахувати цю інформацію під час планування закордонних поїздок та враховувати можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску через відключення електроенергії.

Читайте також: Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

Нагадаємо, що 23 грудня, станом на 9:00 автомобільні черги на виїзд з України до Польщі фіксують у всіх пунктах пропуску на Львівщині. На перетин кордону очікують 925 легковиків і 127 автобусів.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!