У Держприкордонслужбі пояснили правила в'їзду в Україну для громадян та іноземців. Відео

7742 0
Правила можуть змінитись.
Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Керівник управління організації прикордонного контролю Держприкордонслужби Юрій Лисюк пояснив на Youtube-каналі відомства умови в'їзду в Україну для українців та іноземців.

Юрій Лисюк додав, що правила наразі перевіряються і згодом можуть змінитись.

Дві зони

Уряд поділив країни на дві зони – зелену і червону. У першому опинились ті, де кількість активних випадків Covid-19 менше за 40 на 100 тисяч населення, у другому – ті, де хворих більше. За розподілом країн між списками стежить МОЗ України.

Якщо людина – громадянин України чи іноземець – в'їжджає в Україну із зеленої зони, то вона не має перебувати на 14-денній ізоляції, а якщо з червоної, то має пройти карантин у визначеному для цього місці або удома із додатком «Дій вдома».

Якщо людина прибуває із зеленої зони, але транзитом через червону, то вважається, що вона в'їжджає із зеленої, і 14-денний карантин їй відбувати не потрібно.

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

Якщо запланована тривалість поїздки людини, яка подорожує із червоної зони, становить менше 14-ти днів, то їхати не варто, адже карантин усе одно потрібно відбути. Якщо людина із червоної зони виїжджатиме з України раніше, ніж за 14 днів після в'їзду, її притягнуть до адмінвідповідальності – прикордонники у таких випадках мають викликати поліцію. Штраф становить від 17 до 34 тис. гривень.

Страхування

Застрахованими на випадок інфікування коронавірусом мають бути усі без винятку іноземці, які приїжджають в Україну – і з червоної, і з зеленої зони.

Щодо довідки про негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, то при в'їзді з червоної зони вона не враховується.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!