У Дії на Android з’явилися жовті сертифікати вакцинації

1903 0
Згенерувати документ можна в той же день, як отримали першу дозу вакцини.
Фото: Anadolu Agency

Фото: Anadolu Agency

Тепер «жовті», тобто внутрішні Covid-сертифікати, стали доступними і на Android. Вони свідчать про щеплення однієї дозою вакцини від коронавірусу. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєї Telegram-каналі.

За його словами, згенерувати документ можна в той же день, як отримали першу дозу вакцини. Діє він 120 днів.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Як згенерувати сертифікат? У застосунку Дія натисніть «Послуги» та виберіть пункт «Covid-сертифікати»  – «Отримати сертифікат». На порталі «Дія» отримати Covid-сертифікат можна за допомогою електронного підпису. Документ збережеться у форматі PDF. Покроково, як отримати Covid-сертифікат у Дії, читайте тут.

Нагадаємо, що Європейський Союз 20 серпня офіційно визнав, що українські електронні Covid-сертифікати у застосунку «Дія» відповідають європейським. Усі українці, які пройшли курс вакцинації, тобто отримали одну чи дві дози, можуть оновити застосунок до нової версії та згенерувати свій сертифікат вакцинації – жовтий і зелений відповідно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!