У «Дії» тепер можна подати заяву на усиновлення дитини. Як це зробити

1426 0
Подання заяви триває не більше 30 хвилин, після чого упродовж 5 робочих днів її перевірятиме служба у справах дітей.

На порталі «Дія» з’явилася нова послуга, що дозволяє зареєструватися кандидатом на усиновлення дитини. Тож охочі прийняти у свою сім’ю дитину відтепер можуть подати заяву онлайн. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Упродовж останніх двох років в Україні суттєво знизилася кількість усиновлення дітей, відтак, цифровізація процесу покликана спростити цей шлях для українців, особливо у час війни, коли чимало діток залишилися без родини, підкреслили у Міністерстві.

Як подати заяву про усиновлення дитини:

  • зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі «Дія»;
  • оберіть послугу у списку;
  • заповніть базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо;
  • дочекайтеся отримання даних з реєстрів — близько 15 хвилин;
  • продовжте заповнювати заяву — завантажте потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними;
  • підпишіть заяву електронним підписом та надішліть її на опрацювання.

 

Подання заяви триває не більше 30 хвилин, а сама послуга безоплатна. 5 робочих днів служба у справах дітей перевірятиме заяву. Після схвалення заяви співробітник служби обстежить житло, щоб зрозуміти, чи можна в ньому жити дитині. Якщо все добре, то потенційних батьків, які хочуть всиновити дитину, направлять на навчання з метою подальшої реєстрації кандидатами.

Подати заяву на реєстрацію в кандидати можна за посиланням

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!