У «Дії» тепер можна згенерувати Covid-сертифікат після щеплення, зробленого за кордоном

842 0
Людина, яка щепилася від коронавірусу в іншій країні, має звернутися до сімейного лікаря з паспортом та іноземним Covid-сертифікатом.

У сервісі «Дія» тепер є можливість згенерувати Covid-сертифікат після щеплення, зробленого за кордоном. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Людина, яка щепилася від коронавірусу в іншій країні, має звернутися до сімейного лікаря з паспортом та іноземним Covid-сертифікатом. Фахівець перевірить справжність сертифіката, відсканує QR-код спеціальним зчитувачем та внесе інформацію до електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ). Після цієї процедури, додає очільник Мінцифри, можна буде у кілька кліків згенерувати сертифікат у «Дії».

Читайте також: Які послуги «Львівобленерго» можна отримати без черг та паперів

Нагадаємо, що у застосунку «Дія» з'явилася послуга отримання електронних судових рішень, а також віднедавна можна подати заяву про шлюб, зокрема у декілька кліків обрати місце, час та формат церемонії. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!