Українці можуть повідомити про пошкоджене під час війни майно через «Дію». Як це зробити

1549 0
Подати заявку можуть люди, майно яких було зруйноване внаслідок війни.
ФОТО: ALEXLOURIE.PHOTO

ФОТО: ALEXLOURIE.PHOTO

У застосунку «Дія» з'явилася можливість подати заявку на відшкодування втраченого майна внаслідок війни Росії проти України. Крім того, питання зі зруйнованим майном можна буде вирішити у центрах надання адміністративних послуг. Про це у своєму відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Держава відшкодує втрату будинку чи квартири внаслідок бойових дій. Кожен наш громадянин, кожна громадянка вже можуть подати відповідну заявку у «Дії». Подача заявок вже доступна в мобільному застосунку. Треба оновити застосунок, щоб побачити цю нову послугу. А за тиждень буде доступна і офлайн – у центрах надання адміністративних послуг», – зазначив він.

Читайте також: Зеленський підписав закон про конфіскацію російського майна в Україні

За даними Мінцифри, подати заявку можуть тільки громадяни України, у яких від початку війни 24 лютого було пошкоджено: приватні будинки (садибні, дачні та садові), квартири, інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку)

Як подати заявку на пошкоджене майно в «Дії»?

  • Оновіть застосунок
  • У розділі Послуги оберіть Пошкоджене майно
  • Заповніть форму, вказавши необхідну інформацію (дані про об'єкт, що було пошкоджено, фото та опис пошкоджень та контактні дані).

 

Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом найближчим часом.

Читайте також: Подати заявку на 6500 грн «єПідтримки» можна до 31 березня включно

Нагадаємо, що всі наймані працівники, за яких роботодавці сплачують ЄСВ, та ФОПи, які через війну втратили роботу, мають можливість з 8 березня подати заявку на отримання допомоги у розмірі 6500 грн. Виплату у межах програми «єПідтримка» можна витратити на будь-які витрати, немає обмежень на певний вид бізнесу. Щоб отримати 6500 грн, потрібно: авторизуватися у додатку «Дія» та обрати послугу «єПідтримка»; обрати картку «єПідтримка» (якщо немає, перейти за посиланням, щоб дізнатися, як її оформити); натиснути «Отримати допомогу»; очікувати зарахування коштів протягом доби.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!