У «Дії» знову можна підтвердити власність на нерухомість. Послугу вимикали через війну

843 0
Із початком повномасштабного вторгнення держреєстри вимкнули з міркувань безпеки.
Фото умовне

Фото умовне

Отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно знову можна на порталі «Дія». Із початком повномасштабного вторгнення держреєстри вимкнули з міркувань безпеки. Зараз послугу на портал повертають. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Довідка з Державного реєстру речових прав підтверджує, що ви є власником квартири, будинку або земельної ділянки. Понад 1 мільйон українців отримують її щорічно. У довідці є інформація з 4 основних реєстрів нерухомості:

1. Державний реєстр речових прав на нерухоме майно

2. Реєстр прав власності на нерухоме майно

3. Державний реєстр іпотек

4. Єдиний реєстр заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна

Читайте також: У «Дії» запустили тестування двох нових послуг

Вартість послуги становить 30 гривень. Адміністративний збір можна сплатити карткою онлайн.

Нагадаємо, що в додатку «Дія» запустили тестування двох нових послуг. Відтепер у застосунку можна замінити водійське посвідчення та  отримати витяг про несудимість у Дії. 

Ольга Коваль

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!