У «Дії» з’‎являться нові функції для переселенців

1489 0
ВПО зможуть стати на облік для виплати допомоги.
Фото: ДІя

Фото: ДІя

Внутрішньо переміщені особи зможуть змінити адресу фактичного місця проживання у застосунку «Дія». Крім цього, вони можуть стати на облік для виплати допомоги. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

«Зараз наша команда працює над тим, щоб внести технічні зміни в послугу для внутрішньо переміщених осіб. Це необхідно, щоб усе відповідало оновленій постанові Кабінету Міністрів України», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: На порталі «Дія» можна замовити дублікати низки документів

Також ВПО, які подавали заяви через «Дію» до 30 квітня та не отримали довідку і допомогу, після повторного подання документів до органу соцзахисту або ЦНАПу зможуть отримати й те, і інше — з дати подачі заяви в «Дії».

«Якщо ви вже подали заяву в «Дії», її опрацює Міністерство соціальної політики, і після рішення структурного підрозділу соціального захисту населення за новим місцем проживання ви отримаєте довідку ВПО в «Дії» та виплату на картку», — зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, у застосунку та на порталі «Дія» тепер можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу. Також раніше у додатку з'явилася послуга для бізнесу, де вони можуть внести зміни до прізвища, імені, по батькові та місцеперебування ФОПа онлайн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!