У «Дії» з’являться ще два Covid-документи

2110 0
У застосунку з’являться сертифікат про ПЛР-тестування та результат про те, що громадянин перехворів та одужав від Covid-19.
Фото: Главком

Фото: Главком

У Міністерстві цифрової трансформації анонсували появу у додатку «Дія» двох видів електронних Covid-документів. Йдеться про сертифікат про ПЛР-тестування та сертифікат про те, що особа перехворіла і одужала від коронавірусу. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на першого заступника міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб.

Читайте також: Як отримати Covid-сертифікат в «Дії». Інструкція

«Наразі спільно з МОЗ ми вже поступово тестуємо цифрові COVID-сертифікати для ПЛР-тестування, тобто такий сертифікат також з'явиться у «Дії». І також фактично розпочинаємо тестування COVID-сертифікатів для тих, хто перехворів і одужав від коронавірусу, і такі сертифікати також з'являться у «Дії», – повідомляє він.

Зі слів Олексія Вискуба, неправдива інформація про вакцинацію до електронних баз даних є неможливою. Правила формування цифрових сертифікатів – складні та ретельні, і вносити дані може лише лікар, який вакцинував.

«Кожен запис до електронної системи охорони здоров'я – він підписується особистим електронним підписом лікаря. Тобто, можливість внести пачками (дані про вакцинацію від коронавірусу низки осіб — ред.) або внести не лікарем – взагалі не існує», – додає він.

Читайте також: У «Дії» запустили «жовті» внутрішні Covid-сертифікати. Як згенерувати

Наразі чимало країн ЄС використовують такі Covid-сертифікати, окрім перетину кордону, при відвідуванні музеїв, подекуди навіть кафе і ресторанів всередині країни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!