У «Дії» з’явилася послуга перевірки нотаріальних документів з QR-кодом

813 0
За QR-кодом можна завантажити електронну копію документа у кілька кліків для перевірки та зберігання.
Фотоколаж: Наталія Слінкіна

Фотоколаж: Наталія Слінкіна

У застосунку «Дія» тепер можна перевірити нотаріальні документи з QR-кодом. Для їх перевірки достатньо використати QR-сканер. У Мінцифри анонсували, що це перший етап впровадження електронних нотаріальних послуг в Україні .

Джерело: пресслужба Міністерства цифрової трансформації України

Читайте також: На Львівщині в «Дії» запрацювала нова послуга. Як скористатися

«Нотаріальні документи формуються на спеціальних бланках. Але з початку повномасштабного вторгнення виникають труднощі з їх виробництвом та логістикою. Тож нотаріусам дозволили формувати частину документів на звичайному білому папері А4.

Крім того, є випадки підробок нотаріальних документів навіть на спеціальних бланках. Для того, щоб убезпечити українців від підробки документів, запускаємо перевірку за QR-кодом», – йдеться у повідомленні.

Так, QR-код може бути на:

  • довіреності,
  • договорі оренди транспортних засобів,
  • заяві, на якій засвідчується справжність підпису.

 

За QR-кодом можна завантажити електронну копію документа у кілька кліків для перевірки та зберігання. Тепер не потрібно робити сканкопії чи фотографувати.

Інструкцію як користуватися новою послугою, можна переглянути за посиланням.   

Нагадаємо, що українці знову зможуть сплачувати штрафи з автоматичної фіксації порушення ПДР через «Дію». У застосунок повернули ще одну функцію, яку відімкнули після початку повномасштабної війни.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!