У «Дії» з’явиться можливість автореєстрації ФОП та сплати податків

1258 0
Після реєстрації бізнесу та заповнення необхідних даних уся перевірка проходитиме у реєстрах без участі людей.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Із квітня у застосунку «Дія» з’явиться можливість автоматично реєструвати ФОП без посередництва людей та сплачувати податки за допомогою прив’язаної у додатку картки. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, – передає Економічна правда.

Щодо автореєстрації бізнесу, Федоров пояснив, що наразі особа повинна авторизуватися у «Дії» та зареєструвати ФОП. Після цього окрема людина – реєстратор, повинна переглянути усі введені дані та прийняти подальші рішення. 

Читайте також: Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

Водночас людський фактор може дати похибку, і для того, аби її уникнути, Мінцифра разом із Мін’юстом розробили автоматичну реєстрацію ФОП. Так, після реєстрації бізнесу та заповнення необхідних даних уся перевірка проходитиме у реєстрах без участі людей.

За словами Федорова, наразі задоволеність онлайн-реєстрацією ФОП на «Дії» становить близько 90%, та завдяки можливості автоматичної реєстрації цей показник може збільшитися до 95-99%.

У пресслужбі Мінцифри додали, що понад 50% ФОПів наразі реєструється онлайн, хоча минулоріч цей показник сягав лише 6%.

Читайте також: Нацбанк змінює регулювання ринку електронних грошей. Про що йдеться

Також з квітня підприємці зможуть сплачувати податки у «Дії». 

«Це буде займати декілька кліків, система все розуміє автоматично. Ви вводите суму, або вона підтягується з банків. Пишеться, скільки сплатити – натискаєте «сплатити». І, якщо карта привязана, Apple pay або Google pay відкривається, і все – три-чотири кліки й податки сплачені. Декларація вже у податковій», – додав він.

Нагадаємо, що «Укрпошта» почала приймати електронні документи у застосунку «Дія» для того, аби отримати посилки з післяплатою від 5 000 грн та поштових переказів. Раніше, щоб це зробити, потрібно було йти до відділення із заздалегідь зробленими копіями паперових документів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!