У «Дії» з'явився новий документ, що замінить втрачений через війну паспорт

1321 0
Новий документ буде дуже гнучкий: міститиме паспортні дані, ІПН, а також за можливості фото.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В уряді України затвердили порядок використання вже анонсованого «єДокумента». Його можна буде згенерувати в застосунку та на порталі «Дія». Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«єДокумент» міститиме всю необхідну інформацію та QR-код для підтвердження особистості. Це допоможе українцям, які через війну втратили документи, засвідчувати за необхідності свою особу.

Читайте також: Українське телебачення запустили у «Дії». Як дивитися

За словами Шмигаля, новий документ буде дуже гнучкий: міститиме паспортні дані, ІПН, а також за можливості фото. Його визнаватимуть органи державної влади, Нацполіція, військові на блокпостах. Він автоматично буде доступний всім користувачам «Дії».

Нагадаємо, що міністерство цифрової трансформації запустило нову послугу для користувачів застосунку «Дія» – Дія TV. Зараз там транслюють марафон телеканалів, які об’єднались, щоб 24/7 висвітлювати війну РФ проти України. Згодом на Дія TV з'явиться дитячий контент, щоб трохи відволікти малечу.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!