Київ

У Києві на найдовшій алеї сакур розквітли первоцвіти

2047 0
Уздовж столичного бульвару на лівому березі зацвіли сакури.
Фото: КП «Київзеленбуд»

Фото: КП «Київзеленбуд»

Попри прогнози синоптиків про похолодання, весна все ж бере своє – на бульварі Верховної Ради у Дніпровському районі розквітли перші сакури. Про це повідомили у КП «Київзеленбуд».
 
 
На столичному бульварі розквітли ранньоквітучі біло-рожеві бутони сорту Autumnalis Rosea. Зазвичай вони розпускаються у березні та свідчать про настання кліматичної весни.
 
 
До речі, саме ця алея сакур вважається найдовшою – у 2020 році вона увійшла до Національного реєстру рекордів України. Її протяжність 1402 м. За кілька років тут було висаджено 240 дерев 7 різних сортів.
 
У середині квітня у столичному парку «Кіото» вкриють своїм цвітом майже кілометрова алея сакур, яка є його головною  фішкою. Зазвичай тут вона цвіте в другій половині весни (орієнтовно з третього тижня квітня), але все залежить від того, наскільки теплою є весна. Цвітіння сакури у парку «Кіото» триватиме до 1,5-2 тижнів.
 
ТЕГИ: київ, сакури

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!