У додатку «Дія» планують запустити послугу «Статичний QR» для підприємців

1058 0
Це буде новий етап розвитку цифрових документів в країні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Електронний сервіс держпослуг «Дія» планує запустити послугу «Статичний QR», щоб підприємці могли створити QR-код, за допомогою якого клієнти зможуть передавати онлайн цифрову копію документа для підтвердження особи. Про це на своїй сторінці у Telegram написав віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Читайте також: У «Дії» з’явиться можливість автореєстрації ФОП та сплати податків

«На вихідних заселялися в готель. Звичайно ж, на питання надати документи показав Дію. Вчергове менеджер сфотографував екран телефону. Напевно потім він роздрукував фото і доклав до чеку. Раніше я на власні очі бачив саме таке продовження. Звичайно, це непрактично, неорганічно і неестетично. На Diia Summit скоро ми презентуємо послугу «Статичний QR», – зазначив Михайло Федоров.

За його словами, будь-який підприємець зможе створити QR, розмістити його на зручному місці. Клієнт, наводячи на нього, отримає повідомлення з проханням підтвердити передачу цифрової копії документа. Підтвердивши політику конфіденційності в один клік, на пошту адміністратора прийде цифрова копія документа.

Читайте також: Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

«Не потрібно нічого ксерокопіювати, фотографувати, переписувати (і таке я бачив)», – каже міністр.

На його думку, це буде новий етап розвитку цифрових документів в країні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!