У застосунку і на порталі «Дія» запустили нову послугу для підприємців

994 0
Під час воєнного стану послуга замінить 374 різних дозвільних документи.
Фото: business.diia.gov.ua

Фото: business.diia.gov.ua

У застосунку та на порталі «Дія» з’явилася нова послуга для підприємців «єДекларація». Під час воєнного стану вона замінить 374 види різних дозвільних документи як-от ліцензії, дозволи, сертифікати, свідоцтва, посвідчення та висновки. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Якщо ви власник маленької кавʼярні, то раніше вам потрібно було сходити в 6 різних держорганів та зібрати близько 25 паперових документів: дозвіл на зовнішню рекламу, ліцензію на право роздрібної торгівлі та інші. Цей бюрократичний квест тривав до 75 днів. У «Дії» це один електронний документ за 3 хвилини», – написав він.

Читайте також: У застосунку «Дія» з'являться нові послуги для бізнесу

«єДекларацію» можуть подати вже діючі ФОПи або керівники юридичних осіб:

  • власники бізнесу, в яких закінчився термін дії дозвільних документів;
  • ФОПи, які через війну змінили місце ведення бізнесу і їм необхідна ліцензія;
  • підприємці, які змінили вид діяльності у зв'язку з війною.

 

Додамо, що «єДекларація» навіть не потребує розгляду чиновника, й почати працювати можна одразу, не чекаючи рішення 10 днів. 

Нагадаємо, у застосунку та на порталі «Дія» тепер можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу. Також раніше у додатку з'явилася послуга для бізнесу, де вони можуть внести зміни до прізвища, імені, по батькові та місцеперебування ФОПа онлайн. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!