У додатку «Дія» з’явилась послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги з безробіття

6317 0
Для отримання послуги необхідно лише три кроки.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Відтепер на онлайн-порталі державних послуг «Дія» з’явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги з безробіття. Про це повідомляє «Урядовий портал». Відповідне рішення ухвалив Уряд вчора, 24 квітня, постановою «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі».

Читайте також: В Україні запустили портал «Дія». Перелік держпослуг

Для отримання послуги необхідно лише три кроки:

- авторизуватись у кабінеті користувача на порталі за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

- заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);

- отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття /або сповіщення про необхідність доопрацювання / або аргументована відмова.

На період карантину статус та призначення допомоги з безробіття присвоюється першого ж дня після подання такої заяви. Після завершення карантину змінять час розгляду заяви, а також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи. 

Нагадаємо, Кабмін прирівняв електронні паспорти у додатку «Дія» до паперових документів. Із 22 квітня українці можуть користуватися цифровими ID-паспортом та закордонним паспортом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!