У додатку «Дія» з’явились бустерні Covid-сертифікати. Як згенерувати

1322 0
Термін дії сертифіката складатиме 270 днів з часу отримання бустерного щеплення.
Фото: nus.org.ua

Фото: nus.org.ua

У додатку «Дії» вже можна завантажити сертифікат про щеплення від коронавірусної інфекції бустерною дозою. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

«Як і обіцяли, запустили Covid-сертифікати на бустер. Тепер усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від Covid-19 можуть завантажити новий сертифікат», – зазначив міністр.

Для того, щоб отримати цей сертифікат, необхідно:

  • Зробити бустерну дозу, бажано у проміжку від 6 до 9 місяця після базового курсу щеплень (2 дози);
  • Як і раніше, достатньо надіслати запит на генерацію документу на порталі чи у застосунку «Дія»;
  • Згенерувати документ можна після того, як зробили щеплення та внесли відповідний запис до електронної системи охорони здоров’я.

 

Термін дії сертифіката складатиме 270 днів з часу отримання бустерного щеплення. Документом можна користуватися як всередині України так і для перетину кордону інших держав. Але, щоб сертифікат був чинним для перетину кордону, має пройти 14 днів від моменту щеплення.

Читайте також: У львівських школах почали вакцинувати освітян бустерною дозою. Фото

Бустерний Covid-сертифікат надає можливість вільно відвідувати заклади громадського харчування й державні установи, а також подорожувати. А, головне, за словами Віктора Ляшка, – це додатковий захист від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби, який ми отримуємо при введенні бустерної дози.

За наявними сьогодні даними наукових досліджень, повна вакцинація у поєднанні з додатовим бустерним щепленням забезпечує 98% захисту від потрапляння у лікарню зі штамом «Омікрон». Циркуляція останнього вже зафіксована у 20 регіонах нашої країни.

Наразі понад 350 тисяч українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини, та можуть отримати новий Covid-сертифікат і не відчувати додаткових карантинних обмежень.

Нагадаємо, що бустерна доза – це та, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується. Про те, чим вона відрізняється від додаткової дози, читайте тутОкрім цього, Кабінет Міністрів встановив мінімальний термін між етапами вакцинації для того, аби отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Тепер він становить 90 днів, а попередньо – пів року.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!