У Львові планують відновити Сад Франка

1409 0
Проєкт з відновлення саду та повернення його до первісного вигляду покажуть уже в травні.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Довкола меморіальної садиби Івана Франка у Львові відновлять сад і запровадять нову тематичну екскурсію просто неба, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Як у Львові рятують 118-річну грушу, яку висадив Іван Франко

Як йдеться у повідомленні, з плином часу первісний вигляд саду довкола родинної вілли Франків було втрачено. До сьогодні на подвір’ї росте лише груша, посаджена Іваном Франком, якій уже 118 років. Інші дерева, що їх садила родина письменника, не збереглися.

У проєкті передбачене відновлення саду на основі архівних матеріалів, за спогадами дітей письменника та його сучасників.

Нова тематична екскурсія просто неба «Сад Франка» у доступній та цікавій формі розповідатиме про захоплення письменника садівництвом та високу екологічну свідомість його родини.

Амбітний проєкт планують завершити всередині травня, тоді й представлять його широкій аудиторії.

Читайте також: Як працює Дім Франка у Львові. Відео

Нагадаємо, у Львівському музеї Івана Франка рятували грушу, яку 118 років тому посадив письменник у своєму саду. Дерево потребує лікування, на що потрібні великі кошти. Навесні цього року мають впорядкувати крону та полікувати стовбурову частину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!