У Домі Франка шукають спонсорів для встановлення гойдалки. Як долучитися

1372 0
Гойдалку планують встановити до Дня Народження Івана Франка.
фото: Дім Франка/Facebook

фото: Дім Франка/Facebook

У Домі Франка у Львові шукають меценатів для встановлення гойдалки до Франкових уродин, які припадають на 27 серпня. Про це інформують на Facebook-сторінці Дому Франка.

Як йдеться у повідомленні, зі спогадів сучасників Франка достеменно відомо, що на подвір’ї родинної вілли була гойдалка для дітей. Про неї згадує зокрема доглядачка Франкового дому Софія Дутко.

«Коло хати від вулиці росли три яблуні, за хатою ще чотири яблуні і слива. На насипі росла груша, горіх, кущі агрусу. Між хатою і насипом росло дві сливи і яблуня – на розі хати (біля кухні). Посередині ріс великий кущ глоду, який заступав вікна. Уся ділянка була заросла травою. Там, де тепер пам"ятник, стояла гойдалка для дітей», – цитують Софію Дутко у Домі Франка.

Усіх, хто має бажання допомогти профінансувати придбання гойдалки, просять звертатися у Дім Франка за телефоном (098) 486 00 42.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!