У Дрогобичі перейменували шість вулиць, назви яких пов'язані з «рускім міром»

3295 0
Вулицям Дрогобича присвоїли імена новітніх Героїв – захисників України.
Фото: drohobych.city

Фото: drohobych.city

У Дрогобичі, що на Львівщині, місцева влада присвоїла нові назви вулицям, які носили імена російських діячів та які були пов’язані з «рускім міром». Про це повідомляє Дрогобицький міський голова Тарас Кучма.

Читайте також: У Львові вулицю Менделєєва пропонують перейменувати на честь хіміка Гладишевського

За його словами, вулицям Дрогобича присвоїли імена новітніх Героїв – захисників України.

Зокрема, перейменовано:

  • вулицю Сахарова на вулицю Івана Дацка;
  • вулицю Чехова на вулицю Андрія Скрипника;
  • вулицю Глінки на вулицю Руслана Сиксоя;
  • вулицю Пушкіна на вулицю Задубична;
  • вулицю Некрасова на вулицю Сахарова;
  • вулицю Толстого на вулицю науковця Михайла Шалати.

 

Як зазначив Дрогобич.City заступник міського голови Андрій Ковч, вулицю на честь академіка Андрія Сахарова вирішили залишити, проте тепер це буде (вже колишня) Некрасова.

«Щодо вулиці на честь академіка Андрія Сахарова, то вирішили, що варто залишити її у Дрогобичі. Бо Андрій Сахаров мав досить непросту долю, він був дисидентом, підтримував Україну та навіть захищав нашого Василя Стуса. Тому на його честь перейменували вулицю Некрасова», – зауважив урядник.

Читайте також: Маріупольська і Орвела замість Козланюа і Чехова. Як у Львові планують перейменувати вулиці

А от «переїхала» вулиця Сахарова, за його словами, з міркувань патріотичного виховання.

«Щодо вже колишньої вулиці Сахарова, яку перейменували на Івана Дацка, то тут знаходиться Дитяча юнацька спортивна школа. І тому вирішили, що наша молодь повинна орієнтуватись на своїх героїв, захисників, які віддали життя за Україну. Щоб діти йшли у будівлю школи, яка розташована по вулиці Івана Дацка. Ця людина багато зробила для свого міста, була ініціатором різних патріотичних ініціатив, заснувала Муніципальну варту», — наголосив Андрій Ковч.

Нагадаємо, у Дрогобичі демонтували комуністичну символіку – Меморіал слави на перехресті вулиць Самбірської та Івана Франка, більш відомого як «Вічний Вогонь».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!