У Дрогобичі планують демонтувати радянський символ «Вічний вогонь»

1126 0
Тут ще за часів радянської влади встановили меморіал слави «Кладовище радянських воїнів», більш відоме в місті під назвою «Вічний вогонь».
Фото меморіалу у Дрогобичі з відкритих джерел

Фото меморіалу у Дрогобичі з відкритих джерел

У Дрогобичі почалися громадські обговорення про демонтаж «Вічного вогню». Про це повідомили у Дрогобицькій міськраді.

Читайте також: Всередині Монументу Слави у Львові знайшли записку. Фотофакт

На перехресті вулиць Самбірська, Івана Франка, Лесі Українки, Січових Стрільців ще за часів радянської влади встановили меморіал слави «Кладовище радянських воїнів», більш відоме в місті під назвою «Вічний вогонь».

Меморіал пам’яті жертв німецько-радянської війни був побудований у 1974 році. Представники громадських об’єднань неодноразово зверталися у мерію про демонтаж «Вічного вогню» у Дрогобичі як елементу тоталітарного комуністичного режиму.

Після подій з демонтажем Монументу слави у Львові, це питання знову порушили.

Наразі місто має вирішити, куди перенести залишки захоронених радянських воїнів та як облаштувати цю територію.

Читайте також: У Львові планують демонтувати серп і молот на Марсовому полі

Нагадаємо, що 23 липня у Львові демонтували останні фрагменти Монументу слави – скульптури «Батьківщини-матері» та радянського Воїна. Демонтаж монумента коштував місту майже 300 тисяч гривень. Сам процес демонтажу Монументу слави почався ще у 2018 році.  У березні 2019 року знесли 30-метрову стелу, де було 5 горельєфів радянських солдатів. Зараз вони на зберіганні у музеї «Територія терору». У квітні цього року продовжили демонтаж. У липні цього року завершили переміщення останніх горельєфів монументу, а 23 липня демонтували останні фрагменти Монументу слави – скульптури «Батьківщини-матері» та радянського Воїна. 

Також у Львові планують демонтувати серп і молот на Марсовому полі, через демонтаж радянської зірки з меморіалу у Львові Росія уже висловила ноту Києву.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!