У Дрогобичі за кілька місяців спорудять модульно-каркасний будинок для внутрішньо переміщених осіб

5394 0
Перша пілотна новобудова налічуватиме вісім двокімнатних квартир.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

У Дрогобичі, що на Львівщині, за 2-3 місяці спорудять модульно-каркасний будинок для внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про реалізацію пілотного проєкту із спорудження каркасного будинку на 8 квартир для переселенців. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

За словами міського голови Дрогобича Тараса Кучми, через військові дії росії станом на сьогодні у Дрогобичі осіб офіційно мешкають понад 10 тис. переміщених осіб. Із них, за даними експертів та проведеними дослідження, 20-30% людей готові залишитися на постійне місце проживання в тих містах, в яких нині перебувають.

Читайте також: На Львівщині збудують ще три модульні містечка для переселенців. Де вони з’являться

«Оскільки той прихисток, який ми надаємо їм сьогодні, є тимчасовим, тобто гуртожитки навчальних закладів, приміщення ліцеїв та гімназій, тому у місті приступаємо до реалізації пілотного проєкту із спорудження житла для переселенців. Ставимо собі за мету за 2-3 місяці спорудити в Дрогобичі перший каркасний будинок для переміщених осіб, як взірець», – каже Тарас Кучма.

Перша пілотна новобудова налічуватиме вісім двокімнатних квартир. Площа одного помешкання становитиме – 50 метрів квадратних. Це кухня, дві кімнати та просторі санвузли. Будинок зводитимуть за бюджетні кошти.

Читайте також: Панельки чи префаби. Яке житло слід будувати для переселенців

У планах – спорудження чималого комплексу із будинків аналогічного типу. Паралельно місто працює над реалізацією інших грандіозних проєктів – будівництва багатоквартирних будинків для переселенців. До важливої справи – масштабного спорудження житла для внутрішньо переміщених осіб – готові залучати і спонсорів та благодійні кошти від світової громадськості, благочинних фондів тощо.

Нагадаємо, у Львові 7 квітня розпочали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Перших 70 будиночків встановили поблизу Стрийського парку та території Українського католицького університету на вул. Уласа Самчука. Загалом у місті облаштують три таких містечка на 300 будиночків. Контейнери приїхали з Польщі як подарунок від польського уряду. Міський голова також анонсував будівництво двоповерхових дерев’яних котеджів з більш комфортними умовами. Будуватимуть дерев’яні будиночки за кошти Червоного хреста, ЮНІСЕФУ, ООН.

Також у Львові побудують хостел для 160 людей у районі Тракту Глинянського. Це буде житло, зокрема, для жінок з дітьми та майбутніх мам. І ще 100 будиночків розмістять на вул. Пулюя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!