В одному із районів Львівщини почали виїзну вакцинацію літніх людей

1812 0
В інших районах області поки запитів на вакцинацію осіб старшого віку наразі немає.

У Дрогобицькому районі розпочинають працювати мобільні групи для вакцинації людей похилого віку. Наразі у громадах створюють списки осіб, яких потрібно вакцинувати, після чого медики зможуть здійснювати виїзди. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив очільник Дрогобицької РДА Степан Кулиняк.

Особливу увагу звертатимуть на сільські та гірські території району.

«Мобільні групи повинні бути створені при територіальних громадах. За рішенням міської комісії ТЕБ і НС, голови громад повинні скласти списки, а також створити мобільні групи, які будуть їздити та вакцинувати літніх людей. Наразі, за словами керівників ТГ чи їх представників, вони вже їздять і вакцинують таких людей, якщо є запити до сімейних лікарів. Ми наполягаємо, щоб навіть, якщо люди не звертаються до сімейних лікарів, до них все одно приїжджали та пропонували вакцинуватися», – каже Степан Кулиняк.

Читайте також: Від сьогодні невакцинованих освітян та чиновників відсторонятимуть від роботи

В інших районах Львівщини наразі запитів на організацію мобільних груп, які би вакцинували людей похилого віку, зокрема, тих, які не можуть самостійно прийти в поліклініку, немає, повідомив у коментарі Тvoemisto.tv регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

«Сімейні лікарі контактуватимуть зі своїми пацієнтами похилого віку, і якщо будуть звернення, ми можемо вийти до таких людей. Для того буде створена мобільна група як мінімум з двох людей – лікаря і медсестри. Це може бути тільки у випадку однієї вакцини – Coronavac (доза міститься в одному флаконі – ред). Якщо брати багатодозні вакцини, ми просто не маємо права їх відкривати, щоб потім виливати», – каже він.

За його словами, виїзд мобільних груп може здійснюватися тільки до осіб, які мають проблеми зі здоров’ям і не можуть самостійно прийти у пункт щеплення. Водночас маломобільні групи не можуть виїжджати до усіх людей похилого віку, оскільки на сьогодні на Львівщині проживає понад 200 тисяч осіб віком 60 років і старші.

Юлія Осим


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!