Безготівкова оплата проїзду в транспорті Львова має запрацювати в другому кварталі цього року

3405 0
Цього року мають перейти до повноцінного впровадження електронного квитка у громадському транспорті Львова.
Умовне фото / НТА

Умовне фото / НТА

У другому кварталі 2023 року у громадському транспорті Львівської МТГ має запрацювати можливість безготівкового розрахунку. Про це під час засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР повідомив очільник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

«Зараз готуємося, щоби можна було розраховуватися за допомогою «ЛеоКарт» та платіжних карток. Зі сторони підприємтва відбуваються доопрацювання, а на рівні департаменту готуємо зміни до документів щодо розрахунків та функціонування АСОП (автоматизована система обліку оплати проїзду)», – каже він.

Читайте також: Чи можна передавати «ЛеоКарт» іншому пасажиру. Пояснення

Також, за його словами, цього року мають перейти до повноцінного впровадження електронного квитка у громадському транспорті Львова. 

«Перекладач завершує цю роботу, і найближчим часом я зможу передати вам deep-план українською мовою. Є одне застереження, відповідно до пункту №16 контракту, сторони контракту мають зберігати конфіденційність і без письмової згоди іншої сторони цю інформацію не роздавати», – пояснює керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк. Він також запевнив, що план буде готовий протягом тижня. На наступній комісії його мають представити.

Додамо, що попередній deep-план був представлений на сайті Львівської міськради.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv керівник комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич, план розгортання електронного квитка має бути погоджений усіма сторонами, зокрема і ЄБРР (у 2015 році ЛМР підписала меморандум із ЄБРР про співпрацю у впровадженні е-квитка, а 2016-го підписали угоду про кредитне фінансування цього процесу на 10 млн євро). Це роблять для того, аби була можливість контролювати процеси.

Читайте також: На якому етапі впровадження е-квитка у Львові і коли запрацює безготівкова оплата

«Deep-план мають розробити та передати в роботу, там чітко розписані етапи впровадження електронного квитка. Спершу повинна була бути українська версія плану, потім англійська для погодження з банком, а в нас виходить навпаки. Зараз ЛКП «Львівавтодор» заявив, що план перекладають з англійської на українську і для цього залучили перекладача», – додав він.

Нагадаємо, що наразі у Львові триває перший етап впровадження електронного квитка у громадському транспорті, так звана «освіта пільговика». На цьому етапі завершують друк транспортних карток для пільгових категорій населення та тестують обладнання. Воєнний стан, за словами Олега Забарила, ускладнив багато речей, зокрема через вторгнення росії чеське посольство відкликало підрядника, який у другій половині лютого якраз працював із обладнанням. Команда поспішно виїхала зі Львова. Про те, яких змін чекати від впровадження електронного квитка, читайте тут.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!