Ще у двох дитсадках Львова відкриють групи з безглютеновим та безлактозним харчуванням

4888 1
Серед страв раціону – гречана каша, салат із огірків, відварена курка, суп із локшиною на курячому бульйоні, риба та картопляне пюре .
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Ще у двох дитсадках Львова відкриють групи з безглютеновим та безлактозним харчуванням. Йдеться про дошкільні заклади №106 та №17. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Читайте також: У Львові презентували нове шкільне меню від Євгена Клопотенка

«Ми створили спеціальну робочу групу, куди входили медики дитячої лікарні на вул. Пилипа Орлика, працівники управління освіти, опрацювали прем’єрне десятиденне меню за глютеновою та безглютеновою дієтою для дітей від 3 років. Цим дітям готуватимуть окремо, вони матимуть свій посуд і їх будуть виховувати в окремих групах», – каже вона.

Таке харчування, за словами Зоряни Довганик, не буде дорожчим від звичного. Серед страв раціону – гречана каша з олією, салат з огірків, відварена курка, суп із локшиною на курячому бульйоні, салат овочевий, риба, пюре картопляне. А серед напоїв – фруктовий сік, узвар. Тут немає молочних продуктів і хліба, лише безглютенові хлібці.

Для того, аби перевести дітей в групу з безглютеновим та безлактозним харчуванням, батьки звертаються в управління освіти ЛМР або відділ освіти і після збору заяв у дитсадку можуть відкрити таку групу. Зараз низку заяв зібрали від батьків із Сихова та Шевченківського району, де й відкриють групи.

Читайте також: Як покращити харчування у львівських школах: три кроки

Нагадаємо, що нині у Львові є лише одна група для дітей, які не сприймають глютен та лактозу – в садочку №166.

Довідка

Лактоза – це вуглевод, який є в молочних продуктах. Глютен – група білків, що містяться в злакових продуктах, особливо в пшениці, житі, вівсі та ячмені.

Ольга Коваль


Читайте також:
2 Січня, 2020 17:28
666 ... вай , какая смешная проблема ! ..
много в жизни таких "проблем" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!