У двох лікарнях Львова з’являться станції, які самостійно виробляють кисень із повітря

1467 0
Дві однакові за потужністю станції можуть подавати понад 1000 літрів кисню.
фото пресслужби лмр

фото пресслужби лмр

У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова запрацювали дві нові кисневі станції, які самостійно виробляють кисень із повітря. Про це під час брифінгу за підсумками засідання комісії ТЕБ і НС повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Тепер лікарня зможе купувати вдвічі менше кисню, половину від потрібного обсягу тут вироблятимуть самостійно.

Окрім цього, як розповів у коментарі Tvoemisto.tv в.о. директора 8 міської клінічної лікарні Василь Трунквальтер, два кисневі генератори є вже зарезервовані і під їхній медзаклад. На поставку генераторів ще очікують у лікарні.

Читайте також: Посилений карантин у Львові продовжили до 19 квітня

«Сьогодні маємо єдиного постачальника кисню – Львівський хімзавод, а так будемо мати альтернативу – кисень власного виробництва», – каже він.

Як пояснив завідувач відділення нефрології та діалізу лікарні швидкої допомоги Михайло Каленіков, одна киснева станція подає 520 літрів кисню у хвилину. Дві однакові за потужністю станції можуть подавати понад 1000 літрів кисню. Раніше лікарня купувала у Львівського хімічного заводу близько 4 тисяч кубів рідкого кисню, а тепер, відколи запрацювали кисневі станції, купуватиме вдвічі менше.

Кисень зі станцій подаватимуть в операційні, у відділення інтенсивної терапії – тобто туди, де потрібне медичне газопостачання..

Читайте також: У Львові ввели обмеження «червоної зони»

Нагадаємо, що станом на зараз у лікарнях Львова облаштували 1 616 ліжок для коронавірусних хворих, а до кінця травня планують збільшити резерв до 3 тисяч. Найближчим часом планують розгорнути 105 ліжок у дитячій лікарні на Орлика. Вже наступного тижня резерв може становити орієнтовно до двох тисяч ліжок, а до кінця травня – три тисячі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!