У двох музеях Туреччини запрацювали українськомовні гіди

1205 0
Загалом є уже сім українськомовних гідів у Туреччині.
фото пресслужби офісу президента україни

фото пресслужби офісу президента україни

За кордоном запрацювали ще два українськомовні аудіогіди. Символічно літній запуск аудіогідів відкрила Туреччина – в Археологічному музеї Анталії та в музеї Святого Миколая у Демре, провінція Анталія. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Археологічний музей в Анталії відкрився в 1922 році і є другим за величиною музеєм Туреччини. Він має відкриту галерею, 13 виставкових залів, у яких нараховують близько 5 тисяч художніх творів та 15 тисяч артефактів, що охоплюють період від доісторичної доби до Османської держави.

Читайте також: У двох музеях Туреччини запустили українськомовних аудіогідів

Місто Демре, у якому розташований музей Святого Миколая, було другим релігійним центром Анатолії у V столітті нашої ери. Завдяки єпископу Миколаю місто здобуло славу за межами регіону та стало важливим центром християнства.

«Запрошую всіх українців приїжджати в Анталію, відпочивати та йти в музеї, брати аудіогід, обирати українську мову та насолоджуватися величною турецькою культурою», – каже міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Додамо, що щороку близько півтора мільйона громадян України обирають Туреччину для відпочинку. Загалом є уже 20 україномовних аудіогідів, з яких сім – у Туреччині. Зокрема, напередодні два нові українськомовні аудіогіди запустили у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі. 

Найближчим часом також очікують запуск аудіогідів в Австрії та в Узбекистані.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!