У дитсадках Львова цього року обіцяють відкрити 18 груп

1707 0
До кінця 2014 року у Львові обіцяють відкрити 18 нових груп. Про це повідомила начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.
Фото: zdolbuniv.com

Фото: zdolbuniv.com

«Є також проблема з місцями, їх не вистарчає. 68% дітей охоплено дошкільною освітою. 32% це діти, які не потрапляють в дитсадки. Сьогодні усі садочки міста є перевантажені. Всі групи у садочках міста також перевантажені. Згідно з санітарними нормами, у садочку в яселках має бути 15 дітей, у групі молодшого та старшого віку – 20 дітей. Таких груп у Львові нема. На 100 місцях у нас виховується 152 дитини. З цим щось робити треба», – сказала чивновниця.

Вона наголосила, що у 90-х роках 50% дошкільних навчальних закладів було передано в оренду, частково продано, перепрофільовано.

«У частині таких приміщень ми вже відновили роботу садків – 240 груп за останні 4 роки. Торік відновили 12 груп. Є вивільнені від оренди цілі садочкові комплекси – це вул Кульпарківська, вул Виговського, Ревуцького, Медової Печери. Відновлення одного садка – це від 15 до 19 млн грн. Жодної державної програми, підтримки щодо відновлення дошкільних закладів нема», – сказала Галина Слічна.

Цього року обіцяють відновити 18 груп. «Це – в районі Пасічної Будинок дитини. Там буде відновлено три групи дошкільного віку. Будемо відновлювати садочок на вул Сміливих... Ми вже відкрили одну групу в НВК «Любисток» в Шевченківському районі. Будемо відкривати групи у школі №23 в районі вул Варшавської. Це ті групи, які ми реально можемо відновити. Відтак, можна буде охопити до 500 дітей», – розповіла вона.

У Львові загалом функціонує 94 садочки.

Нагадаємо, усі дитячі садки Львова зобов'язані за літо створити благодійні фонди. Таке завдання від міського управління освіти вони отримали для того, аби кошти від благодійних пожертв та кошти батьків, які вони здають на функціонування дитсадка, були обліковані, а про їх використання звітували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!