У дитсадках Львова відкриють 21 додаткову групу

2019 0
До кінця року у садках Львова відкриють 21 додаткову групу. Про це повідомила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради. За її словами, вже відкрито три групи, а в найближчому часі планується відкриття ще трьох.

Галина Слічна також зазначила, що в певній мірі нестача місць в садках пов’язана з тим, що багато дітей, які перебувають на електронній реєстрації та відвідують садки міста, є з навколишніх сіл та містечок. «До кінця року ми плануємо відкрити 21 додаткову групу. Вже відкрили 3 групи в садках, а з вересня плануємо ще три групи – це ті приміщення, які ми максимально адаптували під дошкільні групи. Для прикладу, садок №93 на Чупринки, садок №7, який ми теж адаптуємо. Це групи, в яких ми проводимо капремонти та які були вивільнені від орендарів», – розповіла Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Читайте також: Де у Львові відновлять дитсадок?

«Дуже важко, насправді, вивести відсоток охопленості дошкільною освітою. Якщо взяти цифри дітей дошкільного віку, які є обліковані на території Львова, то виглядає, що нам не вистачає місць лише для 3 тисяч дітей. Але якщо взяти реальні цифри з електронної реєстрації, то це просто шалена кількість місць, яких не вистачає, тому що на електронній реєстрації і у садках міста перебуває дуже багато дітей, які не є зареєстровані і не проживають у місті Львові. Тобто, це навколишні села Львова. Батьки цих дітей працюють у Львові і вони своїх дітей приводять у садки міста.

Читайте також: Які школи та садки відремонтують у Львові цьогоріч. Перелік

Тому зараз на електронній реєстрацій є 25 тисяч дітей, але це діти, які мають рік, тобто не можуть бути вихованцями дошкільних установ. Відповідно до цього, реально тих, хто цього року має бути охоплений дошкільної освітою, є 11 тисяч. Ми зможемо охопити лише 6 тисяч. Найбільша потреба у садках – у центральній частині міста, тому що усі садки, окрім двох, розташовані у пристосованих приміщеннях. Також є серйозна проблема зі Сиховом, Залізничним районом та районом Левандівка», – додала Галина Слічна. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!