У дитячому садку Львова з’явився «розумний» датчик

2020 0
Перший у Львові «розумний» датчик встановили у львівському дитячому садочку №159.
ілюстративне фото: demura.tv

ілюстративне фото: demura.tv

Датчик «AirQ» допомагає визначити оптимальне середовище для перебування дітей. Зараз пристрій тестують у садочку №159, що на вул. Пулюя, 7. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Максимально допустима площа  для 1 сенсора – 30 метрів квадратних, тож розробники радять встановлювати декілька пристроїв у кімнаті. Дані про вологість повітря, освітлення та температуру у приміщенні користувач зможе переглянути на спеціальній веб-сторінці.

Для встановлення датчика у приміщенні потрібні розетка та Wi-Fi точка. «З часом плануємо додати сонячні панельки, які будуть живити сенсор протягом дня і заряджати акумулятор, тому він стане повністю автономним», – розповідає В’ячеслав Долгов, один із розробників датчика «AirQ» компанії «KindGeek».

Читайте також: Як осучаснити дитячі садки Львова. Три ідеї

У планах розробників – створити систему, яка допоможе моніторити та вдосконалювати навчальні заклади, додати сенсор СO2, тобто вуглекислого газу, та сенсор шуму, який дасть можливість аналізувати, чи діти в садочку сплять насправді і впродовж якого періоду. Також у розробці IR-камери, які дадуть змогу слідкувати за дітьми під час сну та давати інформацію про температуру та емоційний стан кожного. Розробники запевняють, що пристрій абсолютно безпечний. Коштуватиме такий сенсор небагато,  хоча наразі остаточної ціни ще немає.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!