У дитячій лікарні Львова відкрили кімнату для анестезії перед операціями

1721 0
Нову лікувальну зону створили за позабюджетні кошти установи.
Фото: МДКЛ

Фото: МДКЛ

У міській дитячій лікарні Львова створили для анестезії перед операціями, де маленькі пацієнти перед операціями та після них можуть побути рідними.

Як розповів головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт, така кімната змінює уяву про лікарню, інтуїтивно знижує рівень тривоги, підбадьорює дитину та сім'ю, і це сприяє тому, аби успішно розпочати етап передопераційного процесу. 

«Щоразу, коли дитина хворіє, виникає не тільки тривога, а й неймовірний стрес в родині пацієнта. А коли необхідне і хірургічне втручання, то батьки намагаються приховати ще й страх перед процедурами, що звичайно, передається дітям. Анестезія у дітей має багато відмінностей, порівняно з дорослими пацієнтами, і особливо період підготовки до її проведення. Важливу роль для стабільного перебігу анестезії відіграє психоемоційний стан дитини та її батьків перед операцією. Тому задля зменшення негативного впливу стресу, процедури та застосування медикаментів рекомендовано виконувати у присутності батьків», – каже лікар.

Кімната в складі оперблоку облаштована необхідним медичним обладнанням, централізованою подачею кисню та обладнанням для невідкладної допомоги на випадки ймовірних непередбачуваних ситуацій. 

Нову лікувальну зону створили за позабюджетні кошти установи, а настінні малюнки намалювали для лікарні студенти архітектурного факультету НУ «Львівська політехніка».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!