У дитячій лікарні Львова відремонтували ургентну операційну.Фото

2428 0
Після капітальної реновації операційна є максимально адаптованою, безпечною та комфортною для пацієнтів. Упродовж року тут проводять понад 1200 оперативних втручань.

В операційній № 3 міської дитячої клінічної лікарні проводять невідкладні операції дітям з гнійно-запальними захворюваннями черевної порожнини (апендицит, перитоніт), травматичними ушкодженнями органів черевної порожнини та ургентними ЛОР-операціями, розповів журналістам головний лікар закладу Дмитро Квіт.

«Цей операційний блок потребував капітального ремонту, і його провели за кошт благодійників. І також ми вдячні міському управлінню охорони здоров’я, яке придбало сюди обладнання – найновіший наркозний апарат, ендоскопічну стійку, слідкуючу апаратуру та інше сучасне обладнання», – зазначив Дмитро Квіт.

Читайте також: Канадські благодійники передали міській дитячій лікарні обладнання на понад 10 млн грн

За його словами, ремонт операційної тривав три місяці. За цей час відремонтовано передопераційну, операційну, ординаторську, сестринську, службове та підсобні приміщення, а також коридор. Проведено заміну силової та освітлювальної мережі, замінено 8 вікон і 14 дверей на металопластикові. Також встановлено підвісні стелі і кондиціонер, замінено всю сантехніку. Окрім того, виготовлені нові меблі для ординаторської, сестринської і службового приміщення. Загальна вартість ремонту склала майже 700 тисяч грн.

Також в операційний блок підвели інтернет, що дозволить працювати в режимі телемостів – тобто оперативні втручання, які тут будуть проводитись, можна транслювати в будь-які куточки України і за кордон.

За два останні роки для міської дитячої клінічної лікарні Львова придбано обладнання і проведено ремонтів та реконструкцій на загальну суму понад 27 млн. грн.

Всього у міській дитячій клінічній лікарні функціонує 10 операційних. Щороку в міській дитячій клінічній лікарні Львова медичну допомогу отримують близько 20 тисяч дітей.

Фото:Львівська міська рада


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!