Політична реклама

У дитячій лікарні Львова встановили апарат, який робить знімки всіх органів

2372 0
У дитячій лікарні на вулиці Пилипа Орлика запрацював сучасний японський рентген-апарат

Вартість апарату – півтора мільйона гривень. 

Завідувач рентгенівського відділення Нора Камінська зазначила, що новий рентгендіагностичний комплекс дозволяє зменшити променеве навантаження на дітей. 

«Такий комплекс особливо важливий для дітей з хронічною патологією, які звертаються до нашої лікарні. Також він дозволяє видавати результати обстеження до 5-7 хвилин на всіх доступних носіях. Це не менш важливо, тому що за 5-7 хвилин людина не встигла знудитись під кабінетом і втратити свідомість, як це було на старому апараті, коли пацієнти очікували 30-40 хвилин на знімок», - розповіла завідувач відділення.

Новий рентгендіагностичний комплекс працюватиме у цілодобовому режимі.За словами Нори Камінської, нове обладнання дозволяє вводити результати одразу в електронну карту пацієнта, яка запроваджена у лікарні. 

«Апарат дозволяє робити знімки всіх органів. Наразі апарат працює у тестовому режимі, оскільки очікуються остання дозвільна документація на експлуатацію обладнання. Цей апарат через непроплату казначейства стояв у коридорах нашої лікарні і очікував монтажу. Повна його комплектація обійшлася у півтори мільйона гривень», - розповіла Нора Камінська.

Джерело: Погляд


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!