У дитячій лікарні на Орлика 4-річній дівчинці видалили пухлину

1523 0
Дитина скаржилася на болі у животі.
Фото: Дитяча лікарня на Орлика. Львів

Фото: Дитяча лікарня на Орлика. Львів

До відділення хірургії вроджених вад розвитку лікарні на Орлика госпіталізували 4-річну дівчинку зі скаргами на болі у животі. Медики виявили пухлину діаметром до 15 мм, оточену запальними регіональними лімфовузлами, що спричиняло постійні болі і проявлялось ознаками кишкової непрохідності.

Читайте також: Лікарі ОХМАТДИТу прооперували 11-річного хлопця, в якого був гній з мозку

Як розповіла завідувачка відділенням, лікар-хірург Галина Курило, пухлина щільно зрослась із оточуючими тканинами, знаходилась практично над центральною веною.

«Об’єм черевної порожнини у 4-річної дитини дуже не великий і рухи хірурга, що оперує 3-міліметровим інструментом дуже обмежені, практично ювелірні. Пухлину буквально по міліметрах відділяли від судин. Але ми це зробили, пухлина видалена лапароскопічно разом з оточуючими лімфовузлами і без ускладнення», – розповіла лікарка.

На 3-й день дитину виписали додому.

«Варто зазначити, що було кілька дуже напружених моментів, адже доля секунди і могла виникнути серйозна кровотеча, чи інше ускладнення. Але все вийшло чудово, операція тривала до 2,5 годин, гістологічно пухлина доброякісна і на животику у дитини три, практично невидимі, проколи до 3 мм», – зазначила Галина Курило.

Читайте також: 14-річного хлопця з коронавірусом у Львові відключили від апарату ШВЛ

Нагадаємо, нещодавно лікарі львівського ОХМАТДИТу видалили у 14-річної дівчини гігантське утворення яєчника завбільшки з баскетбольний м’яч.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!