У дитячій лікарні на Орлика хочуть облаштувати сотню ліжок для хворих дітей із Covid-19

1459 0
Медики кажуть, що кількість хворих дітей на Львівщині значно зросла, а перебіг хвороби став більш агресивним.
Фото: Дитяча лікарня на Орлика

Фото: Дитяча лікарня на Орлика

Львів проситиме Національну службу здоров'я України та МОЗ включити дитячу лікарню на вулиці Пилипа Орлика у перелік лікарень, які прийматимуть на лікування дітей з коронавірусною інфекцією. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

За його словами, у лікарні в окремому приміщенні можна зарезервувати та облаштувати 100 ліжок. Там потрібно буде підвести кисень, закупити обладнання.

«Рік тому ми розподілили ті лікарні, які лікують хворих із коронавірусом і ті, які лікують ургентних. У дитячій лікарні ми зберігаємо певну сепарацію, наразі хворих на Covid-19 приймає обласна лікарня. Також у нас є пологовий дитячий будинок, ургентних хворих ми приймаємо на Орлика. Але хочемо звернутися до НСЗУ, щоб законтрактували лікарню і зарезервувати сто ліжок для діток, хворих на Covid-19», – прокоментував міський голова.

Читайте також: У Львові 17-річна дівчина перебуває на апараті ШВЛ у важкому стані

Зазначимо, що станом на сьогодні, 21 березня, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ лікують 25 хворих дітей із Covid-19 чи підозрою на нього. При цьому у лікарні під апаратами ШВЛ перебувають 10-річна дитина та 17-річна дівчина.

Щодня у лікарню госпіталізують від 4 до 6 дітей із Covid-19. У частини коронавірус проявляється загальними симптомами інтоксикації, тобто гарячкою, слабкістю, розладами кишково-шлункового тракту. При цьому температура висока – може бути в межах 38 градусів і вище, і вона погано збивається. Таке явище небезпечне через можливий набряк мозку, що може призвести до зупинки дихання і навіть смерті. Також останнім часом почастішали посткоронавірусні пневмонії. А це вже не звичайна бактеріальна, а своєрідний набряк.

«Легенева тканина наповнюється рідиною і стає, так би мовити, вологою: легеня, наче губка, набирає воду і втрачає здатність дихати, не відбувається газообмін», – розповіла Тvoemisto.tv директорка лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

Середня тривалість лікування дітей із коронавірусом – від тижня і більше – усе залежить від стану. Якщо без пневмоній, то покращати маленькому пацієнтові може за тиждень, якщо є пневмонії, то лікування, в середньому, становить 2-3 тижні, проте буває і довше. За словами директорки ОХМАТДИТу, в лікарні була дитина, яку лікували більше двох місяців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!