У дитячій лікарні на Орлика вперше прооперували серце 5-річному хлопчику

1045 0
Хлопчиком народився з дефектом міжпередсердної перетинки. Між лівим та правим передсердям у дитини була дірочка.
Фото: Олег Самчук

Фото: Олег Самчук

Кардіохірурги у дитячій лікарні на Орлика, яка тепер у складі Першого територіального медичного об’єднання Львова, полагодили серце 5-річого хлопчика. Це перша така операція у медзакладі, повідомив в.о. гендиректора Першого ТМО Олег Самчук.

Читайте також: У Львові вперше дитині зробили пересадку нирки

Перший маленький пацієнт – хлопчик Артем. Він народився з вадою – дефектом міжпередсердної перетинки. Між лівим та правим передсердям у дитини була дірочка, через яку кров змішувалася при кожному скороченні. У перспективі це, на жаль, прямий шлях до розвитку серцевої недостатності. Єдиним виходом була операція.

Дефект у серці хлопчика кардіохірурги усунули через розріз усього у 8 см.

«Зробили його збоку, а не посередині грудної клітки. Цей надсучасний малотравматичний метод, який поки мало де в Україні використовується, називається «бокова торакотомія». Операція минула успішно. З дитиною усе добре», – каже Олег Самчук.

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

Завтра у лікарні планують наступне кардіохірургічне втручання. У планах – проводити 200-300 операцій щороку.

Нагадаємо, що у Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень. Об'єдналися клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», «8-ма міська клінічна лікарня м. Львова»,. «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова». Tvoemisto.tv дізнавалося, чого очікувати від такої реформи львів'янам. Детальніше читайте тут. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!