У дитячій лікарні на Орлика відкрили нову нейрохірургічну операційну

1860 0
Також в лікарні відремонтували приймальне відділення.
Фото: Міська дитяча лікарня на Орлика

Фото: Міська дитяча лікарня на Орлика

У міській дитячій лікарні на Орлика відзавтра запрацює нова нейрохірургічна операційна. Тут провели спеціальний ремонт та встановили сучасне обладнання. Це вже друга висококласна операційна в лікарні після травматологічної, повідомляють у пресслужбі медзакладу.

Читайте також: «Топольна, Орлика і 8-ма лікарня». Чого чекати від обєднання найбільших лікарень Львова

Серед новітнього обладнання – ультразвуковий хірургічний аспіратор, мікрохірургічний інструментарій, система безпровідної камери до операційного світильника, сепаратор клітин крові, ультразвукова мийка, моніторинг цілісності нервів, змонтована нова операційна лампа та консоль.

Лікарі кажуть, з допомогою такого оснащення зможуть рятувати діток зі складними новоутворами головного мозку та новоутворами спинного мозку будь-якої локалізації. Також вдасться мінімізувати неврологічні і нейрофізіологічні ушкодження у післяопераційних пацієнтів, суттєво скоротити тривалість оперативних втручань. Крім того, нове обладнання дозволить зменшити крововтрати у пацієнтів, так само потреби у дорогих та важкодоступних препаратах крові і кровозамінниках, які, до того ж, мають побічні дії і можуть давати ускладнення.

Читайте також: У львівській дитячій лікарні планують створити центр кохлеарної імплантації

Крім того, зауважують медики, нове обладнання допоможе зменшити використання ліків під час оперативного втручання, зокрема, наркотичних препаратів, відтак, покращить якість і тривалість життя пацієнтів після перенесених операцій.

Зазначимо, що нова операційна є аналогічною до операційних у партнерській клініці SickKids в місті Торонто (Канада).

Також в лікарні оновили приймальне відділення, куди звертаються пацієнти зі скеруванням від сімейного лікаря з неважкими станами, що передбачає планову госпіталізацію. Наразі тут завершують реконструкцію – створюють зону для пацієнтів, які потребують додаткового обстеження.

У відділенні функціонуватиме діагностична лабораторія, травматологічна та загально-хірургічна операційні, працюватиме рентген-кабінет тощо.

Додамо, що на сьогодні в дитячій лікарні вже працює ізоляційно-діагностичне відділення та відділення для пацієнтів, які потребують інтенсивної терапії (реанімаційне відділення).

Нагадаємо, у березні цього року у дитячій лікарні на вул. Орлика запрацювало нове відділення інтенсивної терапії. Лікування тут проходитимуть важкі пацієнти після нейрохірургічних, реконструктивних операцій та після трансплантацій. Також тут планують відкрити стаціонарне дитяче психіатричне відділення.

Фото міської дитячої лікарні на Орлика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!