Політична реклама

У дитячій лікарні у Львові оновили обладнання

1764 0
Минулого року управління охорони здоров’я Львова закупило для міської дитячої клінічної лікарні біохімічний автоматичний аналізатор для клініко-діагностичної лабораторії та високочастотний респіратор ШВЛ для новонароджених у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

Про це Твоє місто повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Водночас за позабюджетні кошти було придбано інкубатор для новонароджених, реанімаційно-хірургічний монітор, ультразвукову систему в комплекті з конвексним та лінійним датчиками, озонотерапевтичну установку, пульсоксиметри, доукомплектовано лапароскопічну стійку, повідомив головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Перевагами біохімічного автоматичного аналізатора, який було закуплено для клініко-діагностичної лабораторії дитячої лікарні, є:

мінімалізація кількості біологічного матеріалу для обстеження;

проведення термінових біохімічних аналізів з можливістю скорочення часу вдвічі;

автоматична програма контролю якості;

можливість дозавантаження зразків у процесі вимірювання показників;

підключення системи обробки даних в лікарняну мережу.

«Високочастотний респіратор ШВЛ для новонароджених у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, що був придбаний централізовано для нас минулого року, використовується для вентиляції легенів новонароджених з екстремально низькою вагою – від 500 г. Дотепер аналогічний апарат був відсутній в установі. А вже тепер з його допомогою тільки за останні два місяці виходжено двоє немовлят з масою при народженні 720 та 680 г. При чому без застосування цього апарату їх прогноз на життя був сумнівний», – розповів головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

 «На сьогодні дитяча міська лікарня – це стаціонар на 420 ліжок, де цілодобово надається висококваліфікована та спеціалізована медична допомога дитячому населенню міста й області віком від 0 до 18 років.

За останні 5-6 років, що ми спільно працюємо з дитячою лікарнею, ми створили п’ять нових відділень. Це відділення патології новонароджених, там же створено відділення мультидисциплінарного нагляду. Окрім того, ми створили ЛОР-відділення, ми створили в цій лікарні дитячу травматологію-ортопедію, якої тут не було. Ми створили дитячий травмпункт, якого тут не було. Ми відкрили відділення дитячої нейрохірургії, відділення реабілітації з ліжковим фондом. Постійно працюємо над оновленням обладнання.

Тобто, зажди можна знайти можливість для вдосконалення, для запровадження нових служб. Тим більше, якщо спостерігати за динамікою захворювань, за змінами спектру патологій, завжди знайдеться щось нове і треба цей напрям медичної допомоги розвивати», – наголошує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!