У дитячій лікарні у Львові вперше провели операцію за новою методикою

2376 0
Небезпека крипторхізму - у ризику безпліддя і раку яєчка.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

У львівському ОХМАТДИТі урологи врятували хлопчика з важкою формою неопущеного яєчка. Операцію провели за новітньою методикою Sameh Shehata. Це перша така операція у цій лікарні.

Крипторхізм – це така аномалія опущення яєчок, коли яєчка знаходяться поза мошонкою. Небезпека крипторхізму – у ризику безпліддя і раку яєчка, повідомили у лікарні.

Пацієнту – 11 років. Річ у тім, що крипторхізм оперують у перші роки життя дитини. Вік лише погіршує прогноз лікування.

У пацієнта яєчко розташувалося у животі. Урологи провели комплексне обстеження і вирішили оперувати.

«Опустити яєчко з черева в калитку за одну операцію у цього пацієнта було неможливо. Тому ми виконали ендоскопічну мобілізацію судин яєчка і сім’явиносної протоки та фіксацію органу до бічної стінки живота з протилежної сторони за новітньою методикою Sameh Shehata. Після такого втручання прогнозується ріст елементів сім’яного канатика, це дасть можливість через декілька місяців виконати другий етап лапароскопічної операції і опустити яєчко в калитку. Так ми збережемо хлопчику важливий орган», – розповів уролог ОХМАТДИТу Андрій Поцюрко.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!