Політична реклама

У дитячій поліклініці на Сихові до ортопеда львів'яни записуються за тиждень

2474 0
У Cихівській дитячій поліклініці у Львові, щоб потрапити на прийом до ортопеда-травматолога, треба вистояти довжелезну чергу за талончиками на прийом.

Кілька десятків пацієнтів змушені приходити за півтори години до відкриття поліклініки, аби мати хоч якусь гарантію отримати талон, повідомляє Zik.

Перепустки до лікаря розбирають миттєво – 150 талончиків за 25 хвилин, а отримати право на вхід можна лише раз у тиждень – по п’ятницях.

Люди починають чергувати під дверима поліклініки від 7 ранку. Талончики до ортопеда-травматолога Василя Костишина починають видавати о 8:00. Прийти пізніше – значить залишитися без візиту до лікаря.

Я вже два тижні приходжу по талончик, і не можу його отримати. Черги величезні, – розповідає сихівчанка Олена Маркевич. – От я, наприклад, прийшла минулої п’ятниці об 11:00, а мені сказали, що талончиків вже немає – навіть на п’ятницю на останню хвилину прийому.

Популярному лікарю доводиться працювати понад норму: скажімо, замість 30 чоловік, він щодня приймає удвічі більше.

Керівництво поліклініки каже: про цю проблему повідомляли управління охорони здоров’я, однак жодної поради, як вийти з ситуації, не отримали. Місяць тому було вирішено поступово впровадити талончики для візиту до усіх лікарів. Почали з ортопеда.

Ортопед у нас – дуже фаховий, багато людей хоче до нього потрапити, – розповідає заступник головного лікаря з охорони материнства і дитинства дитячого поліклінічного відділення 4-ї Комунальної міської поліклініки Галина Білова. – Колись ми видавали по 30 талонів щодня. Та пацієнтів набагато більше. Тож тепер у п’ятницю видаємо талони на цілий тиждень.

Начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб повідомив, що керівництво поліклініки отримало від нього зауваження два тижні тому.

«Уже з понеділка записи триватимуть щодня, чи раз на два дні, – говорить він. – Нинішня практика не правильна, людина має мати можливість записатися на прийом в будь-який день».

Дні запису зміняться, але, за словами пана Зуба, якщо пацієнт хоче потрапити до фахівця, якому довіряє, то все рівно змушений буде чекати. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!