Дитсадок біля Львова, де виявили кишкову інфекцію, не закривали через хворобу

1521 0
Що стало причиною нездужання наразі не відомо. У садку проводять епідеміологічне обстеження, результати будуть відомі до кінця тижня.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На гостру кишкову інфекцію, ротавірусний ентерит захворіли уже 5 дітей із села Зимна Вода, що неподалік Львова. Четверо з них відвідували один і той самий місцевий дошкільний заклад «Казковий світ», п’ята дитина є контактною. З усіх госпіталізованих діток двох уже виписали з лікарні. Про це Тvoemisto.tv завідувач відділу епіднагляду та моніторингу інфекційних і паразитарних хвороб Львівського обласного лабораторного центру Наталія Лозинська.

Читайте також: У дитячому садку біля Львова виявили спалах гострої кишкової інфекції

За її словами, перші хворі із Зимної Води в лікарні почали поступати 28 січня.

«З п’яти дітей, які захворіли на кишкову інфекцію, у 3-тє дитяче відділення Львівської інфекційної лікарні госпіталізували чотирьох. Відомо, що двоє діток уже знаходяться вдома, їх виписали. Четверо із захворілих відвідують один і той самий садок, а п’ята дитина – це брат однієї хворої», – каже Наталія Лозинська.

За її словами, зараз садок відкритий, проте минулої п’ятниці Лабораторний центр спільно з представниками Держпродспоживслужби провели перевірку у садку, зокрема відібрали продукти харчування, воду. Результати лабораторних досліджень будуть відомі аж наприкінці цього тижня.

Як стало відомо Тvoemisto.tv, у садку є й інші випадки нездужання дітей з цього садка. На жаль, не вдалося журналістам також поспілкуватися й із завідувачкою садка у с. Зимна Вода, вона не відповідає.

Читайте також: Вода у школах, доставка їжі і менше часу на гаджети. Що змінилося для шкіл Львівщини з 1 січня

До редакції Тvoemisto.tv також звернулася мама дітей зі ще одного садка, який знаходиться у Великих Мостах, що у Червоноградському районі. За її словами, у двох її дітей минулого тижня почалася рвота та піднялася висока температура.

«Спочатку занедужав син, а через кілька днів і донька. У них була рвота та температура 38,5, а далі взагалі 39,5-40 градусів. Я відразу звернулася до сімейного лікаря, який дітям поставив діагноз – кишкова інфекція», – розповідає мама.

За її словами, діти лікувалися вдома, зараз почуваються добре. Вона каже, що їй також відомі й інші випадки такого ж нездужання серед ще кількох дітей.

Про ймовірний спалах у садку у Великих Мостах Львівському лабораторному центру нічого не відомо. За словами Наталії Лозинської, жодних звернень звідти не надходило.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!