У ефірі Tvoemisto.tv оберуть найкращий проект простору Небесної Сотні

1713 0
У Львові завершився конкурс з облаштування громадського простору пам’яті Небесної Сотні. Загалом оргкомітет отримав 25 проектів від українських архітекторів, які були представлені на огляд громадськості на другому поверсі міської ратуші.

Як розповів Юліан Чаплінський, головний архітектор міста, конкурсне журі відзначило 4 роботи. Відповідно присуджено перше, друге і третя місце та одну роботу окремо відзначимо журі.

«При визначенні переможців ми керувалися чотирма основними критеріями: просторові якості роботи, композиційні якості, толерантність до ландшафту наявного середовища, і найголовніше, емоційно змістове навантаження», – наголосив Юліан Чаплінський.

Географія учасників конкурсу доволі широка. Переважали в основному архітектори Львова, було кілька учасників з Києва, та одиничні учасники з Харкова, Дніпра, Одеси, Волинської області. Опрацювання поданих проектів тривало до 16-го лютого, опісля відбулося засідання авторитетного журі.

Премійованими проектами відкритого архітектурного конкурсу на найкращу концепцію громадського простору з вшанування пам’яті героїв «Небесної Сотні» у Львові стали проекти з шифрами: 091822, 161837 та 232323. Переглянути візуалізацію проектів можна тут.

Сьогодні, 21-го лютого, оберуть найкращий з-поміж трьох проектів. Слідкувати за подією наживо можна буде на сторінці «Твоє Місто» у Facebook.

Захід відбудеться за участі заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, членів конкурсного журі, учасників конкурсу, духовенства та родин Небесної Сотні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!