У електротранспорті Львова з’являться абонементи з пересадкою. Як це працює

6436 0
Півторагодинний обонемент коштуватиме 5 грн 50 копійок.
Фото: Андрій Василюк

Фото: Андрій Василюк

Із 1 лютого у електротранспорті Львова можна буде придбати півторагодинні, денні, триденні та тримісячні абонементи на проїзд. Завдяки півторагодинному квитку можна буде пересісти з трамвая на тролейбус і навпаки не плативши за поїздку знову. Ця послуга коштуватиме 5 грн 50 коп.

Читайте також: Передайте на два повні. Сім способів оплатити проїзд в електротранспорті Львова

У ЛКП «Львівелектротранс» пропонують пересідати за такими напрямками:

  • вул. Личаківська – Аеропорт (трамвай №2 + тролейбус №9);
  • Залізничний вокзал – вул. Грінченка (трамвай №6 + тролейбус №13, альтернатива автобусу №31);
  • Залізничний вокзал – вул. Пасічна (трамвай №1 + трамвай №2, альтернатива автобусу №29);
  • Залізничний вокзал – Сихів (трамвай №9 + трамвай №8, альтернатива автобусам №16 та №32);
  • Левандівка – Підзамче (трамвай №6 + тролейбус №12, альтернатива автобусу №20).


Пересідати з одного електротранспорту на інший також пропонують у районах пр. Свободи – Університет, пл. Митна – пл. Соборна, вул. Підвальна – вул. Руська, Приміський вокзал – пл. Кропивницького, вул. Бандери – вул. Митрополита Андрея, пл. Осломисла – вул. Богдана Хмельницького, пл. Франка – вул. Шота Руставелі, вул. Сахарова – вул. Вітовського, вул. Наукова – вул. Княгині Ольги тощо. 

Як сказав під час брифінгу в. о. керівника ЛКП «Львівелектротранс» В’ячеслав Кокошко, якщо система пересадок успішно запрацює, то, можливо, трамвай №10, який сполучав вулицю Пасічну на Залізничний вокзал, відновлювати не будуть, натомість декілька трамвайних маршрутів змінять схеми руху. 

Читайте також: Через запуск великих автобусів у трамваях Львова зменшився пасажиропотік

Придбати нові види абонементів можна буде лише через сайт ЛКП «Львівелектротрансу» та додаток Приват24. Крім цього, з 1 березня абоненти Vodafone зможуть придбати квитки через SMS. За кілька місяців до цієї послуги мають приєднати й інших операторів. Також невдовзі має запрацювати Bluetooth-система оплати проїзду за прикладом PayPass. За статистикою, майже 15% пасажирів трамваїв та тролейбусів оплачують проїзд у безготівковий спосіб.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!