У Facebook шириться флешмоб проти замовчування насилля. Три історії львів’янок

6119 0
«Я хочу, аби сьогодні говорили ми, жінки. Аби ми говорили про насильство, яке пережила більшість з нас», – так розпочала свій вчорашній допис на Facebook громадська активістка Анастасія Мельниченко, оповівши далі свою історію та прикріпивши хештег #‎яНеБоюсьСказати. Активістка закликала інших жінок долучатися та не замовчувати факти насилля. До флешмобу активно долучилися і львів’яни.
фото: update.com.uа

фото: update.com.uа

«Нам, жінкам, важливо говорити про наш досвід. Важливо робити його видимим. Будь ласка, говоріть», – закликала Анастасія Мельниченко у своєму дописі, який нині має вже майже дві сотні поширень та понад 170 коментарів.

У коментарях жінки почали ділитися своїм досвідом, розповідаючи про факти насилля, знущання чи домагань. Окрім того, чимало з них описали власні життєві історії і на особистих сторінках, прикріпивши хештег #‎яНеБоюсьСказати. До флешмобу також долучилися й львів’янки.

Також свої рефлексії та досвід описали львів’яни Отар Довженко та Данило Мокрик:

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!