У фермерів на Львівщині закуплятимуть продуктові набори для переселенців

662 0
Загалом благодійники скерують на закупівлю продуктів для ВПО понад 200 тисяч євро.
фото: максим козицький

фото: максим козицький

У фермерів на Львівщині закупили продуктові набори для переселенців, що вимушено покинули свої домівки на Луганщині, Донеччині та Херсонщині. До наборів ввійшли: твердий сир, яйця, м'ясні та ковбасні вироби, джеми, соки, яблука, мед та печиво. Надалі у прихисток при Церкві Євангельських Християн-Баптистів «Учнів Ісуса Христа» у Львові двічі на місяць знову передаватимуть такі продукти.

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький

«Завдяки італійському соціальному кооперативу Pausa Café близько 50 вимушених переселенців з тимчасово окупованої Луганщини, Донеччини та Херсонщини, які зараз живуть у Львові, отримали запас продуктів на два тижні», – каже він.

Читайте також: Кожен шостий мешканець Львівщини є переселенцем, – Верещук

Загалом благодійники скерують на закупівлю продуктів для ВПО понад 200 тисяч євро. У такий спосіб вони забезпечать харчами шість прихистків в області – близько 500 осіб.

«Дякуємо нашим партнерам за цю важливу допомогу. З одного боку, це підтримка людей у біді, які через воєнні дії втратили все та починають життя з нуля. З іншого – це підтримка місцевих виробників, які через повномасштабну війну не можуть реалізовувати свою продукцію так, як це було до 24 лютого 2022 року», – додав Козицький.

Нагадаємо, що  обласного бюджету Львівщині виділять 100 млн грн на облаштування житла для переселенців. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!