У Франківському районі дві компанії додатково вивозитимуть сміття

2017 0
До вивезення сміття у Франківському районі додатково залучили двох перевізників.
Фото: photos.wikimapia.org

Фото: photos.wikimapia.org

Додатково залучити перевізників сміття у Франківському районі вирішили через неодноразове перекриття доріг мешканцями Львова через перенакопичення ТПВ. Про це повідомляє zaxid.net.

Як зазначив Андрій Садовий під час засідання сесії ЛМР 8-го червня, у Львові є лише двоє перевізників, які мають змогу вивозити ТПВ – «Грінера» та «Львівспекцомунтранс». Інші львівські компанії, за словами міського голови, не мають, куди вивозити сміття.

«Грінера» станом на сьогодні вивезла 100% своїх майданчиків. У ЛКП «Львівспецкомунтранс» не вивезені лише 14 майданчиків. Натомість критична ситуація склалася у «Аве-Львів», які мають понад 200 невивезених майданчиків, та «Санком», у яких не вивезено до 100 майданчиків. Компанія «ДВ-Екосвіт» зараз працює лише з ОСББ і має 33 перенакопичені майданчики. «Спецавтотранс» понад місяць зовсім не вивозить відходи», – сказав Садовий.

Читайте також: Як сортування сміття стає нормою. Три львівські історії успіху 

Мер зазначив, що у Франківському районі Львова, з якого вивозив відходи «Спецавтотранс», відбулося засідання комісії надзвичайних ситуацій. «Було прийнято рішення підписати тимчасові угоди з іншими перевізниками. Зараз це сміття намагаються вивозити «Грінера» та «Львівспецкомунтранс», – пояснив він.

Як уточнив заступник мера Львова Сергій Бабак, з 22-го червня Франківський район розірве угоду з «Спецавтотрансом».

За інформацією прес-служби ЛМР, станом на ранок 8 червня сміття не вивезено з 412 контейнерних майданчиків житлового фонду. Це 33% від загальної кількості. У Залізничному районі не вивезено сміття з 17 майданчиків, у Сихівському – з 148, у Франківському – з 60, у Шевченківському – з 142, у Личаківському – з 9.

За словами Сергія Бабака, зараз у Львові вивозять не більше 90 тонн ТПВ на добу. При цьому в місті щодня продукується 500-600 тонн сміття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!