У Франковому університеті заснували стипендії Героїв Небесної Сотні та АТО

1517 0
В Національному університеті імені Івана Франка заснували академічні стипендії імені Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО, задля вшанування пам’яті, тих студентів, які загинули під час Революції Гідності або на Сході України. Відповідне рішення Вчена рада львівського вишу ухвалила на засіданні 27 квітня.
фото: lnu.mow.fm

фото: lnu.mow.fm

Іменну стипендію призначатимуть студентам двічі на рік, студентами, котрі беруть активну участь у національно-патріотичних заходах, громадській та волонтерській діяльності. Також увагу звертатимуть на успіхи у навчанні, науково-дослідницькій роботі та інших сферах студентського життя.

Загалом Університет заснував шість академічних іменних стипендій для студентів відповідних факультетів: стипендія імені Ігоря Костенка (географічний факультет), стипендія імені Сергія Кемського (філософський факультет), стипендія імені Богдана Сольчаника (історичний факультет), стипендія імені Дмитра Чернявського (економічний факультет), стипендія імені Володимира Труша (факультет культури та мистецтв) та стипендія імені Степана Петрівського (геологічний факультет).

Метою призначень таких стипендій є виховання патріотизму серед студентів, заохочення до активного вияву громадянської позиції, волонтерської діяльності та готовності до захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Кандидатури на призначення стипендій подаватиме Вчена рада факультету за рекомендацією органів студентського самоврядування.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!