Київ

У Голосіївському районі Києва комунальники «виростили» гігантський кавун

600 0
Клумбу облаштували на Либідській площі.
Фото: КП УЗН Голосіївського району / Facebook

Фото: КП УЗН Голосіївського району / Facebook

На Либідській площі столичні комунальники ствирили тематичну композицію «Дари Херсонщини». Вона складається із двометрового кавуна та клумби, на якій висадили квіти у формі скибочок. Про це розповіли у комунальному підприємстві по утриманню зелених насаджень в Голосіївського районі Києва. 

«Наш кавун – особливий! Без кісточок!», – жартують у Голосіївському Зеленбуді.

Скибки кавуна висаджені з бегонії темного листа червоної квітки, по контуру скибок – колеус. Сама конструкція виготовлена з металу, що засаджувалася колеусом та пілеєю. Для композиції використали 7 тисяч бегоній, дві тисячі пілеї та 3500 — колеусу, що виростили в теплицях підприємства.

Читайте також: на проспекті Степана Бандери створили квіткову інсталяцію – «бандеромобіль»

Увесь «кавун» теж справа рук зеленбудівців Голосієва. Їхні майстри «зварили» металеву основу, яку потім заповнювали рослинами. Для цього в конструкції робили спеціальні комірки у які вставляли колеус та пілею, а їхні корені накривали мохом із землею, щоб трималися.

Кавун зеленітиме аж до осені, комунальникам тільки доведеться його трохи підстригати, щоб рослини тримали гарну форму. Це не перша об’ємна фігура, тож фахівці добре знають, як організувати спеціальний полив такої клумби і правильний догляд.

До слова, на столичному Печерську з'явилася інсталяція з квітів, присвячена Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі».

Фото: КП УЗН Голосіївського району / Facebook

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!